Over Happy Yogi

1
Yogi's
1
Studio's
1
Yoga instructeurs

Ons team

Amanda

Oprichter en Yoga intructeur

ik ben 32 jaar en woon samen mijn dochter van 8.

Ik had nog niet echt veel ervaring met yoga gehad tot aan mijn zwangerschap. 

Tijdens mijn zwangerschap heb ik een zwangerschaps yoga cursus gevolgd en ik heb daar toen zoveel profijt van gehad dat ik na mijn zwangerschap ook door ben gegaan met yoga.

Het beviel me zo goed dat ik het graag met andere mensen wilde delen. Ook omdat ik een achtergrond heb met het lesgeven in dans, leek het me een geweldige uitdaging om een opleiding of cursus in yoga te gaan volgen.

Sandi

YOGA INTRUCTEUR

Hoe yoga ooit voor mij begon: een aantal jaar geleden toen ik nog in Utrecht woonde, ging ik weleens naar een yogales. Ik had vaak blessures door het hardlopen en yoga zou dan goed zijn. 
Een burn-out heeft mij vanuit Utrecht terug naar Apeldoorn gebracht, mijn geboorteplaats. 
Hier kwam ik bij Happy Yogi terecht. In plaats van af en toe naar een yogales ging ik nu minstens 1 x per week naar de les. Yoga heeft mij in deze periode geholpen om weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam en in mijzelf. Ik vond het zo fijn en bijzonder om te ervaren wat yoga voor mij begon te betekenen dat ik hier meer van wilde weten. Daarom besloot in 2018 mijn baan in de gehandicaptenzorg op te zeggen en naar India te reizen om daar een 200 uurs hatha yoga teacher training te volgen. 

Chantal

YOGA INTRUCTEUR

Hoewel ik al jaren af en toe aan yoga deed, werd ik pas echt gegrepen door yoga nadat ik in een burn out was terecht gekomen. Jarenlang werkte ik als psycholoog met mensen met mentale klachten en ironisch genoeg liep ik vervolgens zelf vast. Door yin yoga leerde ik mijn lichaam te respecteren en (meestal) met een glimlach te kijken naar de drukte in mijn hoofd.
 
Nu 5 jaar later geef ik met plezier les in yoga en ik leer nog elke dag. Naast opleidingen in yin yoga en vinyasa yoga blijf ik me verder ontwikkelen. 
Het gaat voor mij allemaal over verbinding. Verbinding met jezelf, met je lichaam en je intuitie. Met het hier en nu en met de wereld. 
In de les nodig ik je uit om dicht bij jezelf te blijven. Yoga is voor iedereen, ongeacht je niveau, om je te helpen meer balans en levenslus te vinden. 
 

Bibi

YOGA INTRUCTEUR

 

Even voorstellen

Mijn naam is Amanda Kraal, ik ben 32 jaar en woon samen mijn dochter van 8.

Ik had nog niet echt veel ervaring met yoga gehad tot aan mijn zwangerschap. 

Tijdens mijn zwangerschap heb ik een zwangerschaps yoga cursus gevolgd en ik heb daar toen zoveel profijt van gehad dat ik na mijn zwangerschap ook door ben gegaan met yoga.

Het beviel me zo goed dat ik het graag met andere mensen wilde delen. Ook omdat ik een achtergrond heb met het lesgeven in dans, leek het me een geweldige uitdaging om een opleiding of cursus in yoga te gaan volgen.

Dit heb ik in Mei 2014 gedaan en ben ik in Juli begonnen met het geven van Hatha yoga lessen in het Mheenpark in Apeldoorn. Lekker buiten in het gras. 

Maar hier in Nederland ben je niet zeker van een mooie zomer en hebben we wel eens moeten rennen voor een enorme regenbui met onweer!

Dus ben ik op zoek gegaan naar een binnen locatie en ben ik op “De Stadsoase” Gigant, Cindy van der Flier tegen het lijf gelopen. www.stertalentcoaching.nl 

In haar “Kunst van Leven” aan de Nieuwstraat heb ik bijna een jaar heerlijk gedraaid daarna, sinds Oktober 2015 in mijn eigen yoga studio. 

Vanuit daar probeer ik zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met Yoga en wil het vooral zo laagdrempelig mogelijk houden voor iedereen.

Gewoon leuke, luchtige lessen verzorgen en mensen laten ervaren dat yoga en het bewuster worden van kleine dingen al zoveel kunnen helpen om wat minder gestrest door het leven te gaan.

Opleiding

Ik heb gezocht naar opleidingen in yoga en ben uiteindelijk terecht gekomen bij Arhanta Yoga.

Ze geven TTC in Nederland en India. (TTC staat voor Teacher Training Course)

Je volgt de cursus intern in een Ashram.

Voor 4 weken lang heb ik yoga geleefd.

S’ochtends om 6:00 eerst mediteren en zingen. Na het ontbijt, 3 uur “how to teach”les , filosofie lessen en 2 uur per dag zelf yogalessen volgen. Daarna (vegetarisch) eten en studeren en voor het slapen gaan nog een avondmeditatie. 

Dit voor 4 weken lang. Het was een fantastische ervaring en ga ook graag terug naar de Ashram.

Volledig klaargestoomd om zelfverzekerd les te geven.

In April 2015 ben ik 1 week terug geweest naar de Arhanta Ashram voor een “Refresh Course” en heb hier weer zoveel nieuwe dingen geleerd.

Ik heb in 2019 een zwangerschap-docentenopleiding via Mamz Academy succesvol afgerond. Om zo meer begeleiding te kunnen geven in de zwangerschapsyoga aan vrouwen en hun partners.

Ook 2019 heb ik bij een teachertraining gewerkt als vrijwilliger bij Arhanta Yoga bij de 50 uurs(1 week) training van David Swenson (Astanga Yoga)

Op het moment begonnen met een basis training Ayurveda voor wat meer verdieping in de yoga

Ook doe ik nu af en toe een workshop voor het Banyan Centre, onderdeel van Thermen Bussloo.

Hier heb ik ook Sup-Yoga leren geven en deze workshops heb ik in de zomer mogen geven.

 11779952_923674874358480_120821644038924190_o

Happy yogi
  • 06 200 685 35
  • info@happyyogi.nl
  • Kayersdijk 149,
    7332 AP Apeldoorn

Schrijf u in voor het laatste nieuws en blijft up-to-date