Hatha Yoga

Hatha Yoga les

Over Hatha Yoga

 Hatha yoga is een klassieke vorm van de levensstijl Yoga. Het is vooral gericht op het stimuleren van de organen en heeft als einddoel je body en mind meer in balans te brengen. Daarbij wordt je lichaam sterker en soepeler zonder het lichaam teveel te belasten.

In de hatha yoga bouw je een houding op en hou je deze enige tijd vast. De les bestaat uit kleine blokjes van een aantal houdingen en tussen de blokjes zijn er kleine rustmomentjes om de houdingen goed in te laten werken op het lichaam.

Handig om te weten voor deze hatha-yoga les

Ieder lichaam is anders. Yoga is voor ieder lichaam, ook bij klachten of blessures. Geef het wel altijd aan bij de docent. Er is bijna altijd wel een andere/of aangepaste houding en de docenten gaan graag met je op zoek naar de juiste.

Hatha Yoga is geschikt voor jou als je:

  • Op zoek bent naar een gezond lichaam
  • nieuw bent in Yoga en je niet weer waar je moet beginnen
  • lichaam en geest in balans wilt krijgen
  • sporter bent en blessures wilt voorkomen
  • buikklachten hebt
  • last hebt van spanningsklachten
  • sterker en soepeler wilt worden
  • last hebt van overgewicht
  • burned out of overspannen bent
  • Yoga leukt vindt

Docenten die Hatha Yoga geven :

Bibi

Amanda

Emmy

Houding

Houding

Je houding kan aanzienlijk worden verbeterd.

Buikklachten

Buikklachten

Kan helpen bij veel voorkomende buikklachten,

Ademhaling

Ademhaling

De ademhalings-technieken zorgen voor een betere zuurstof opname.

Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf

90 minuten tijd voor JEZELF (heel belangrijk!).

Terug in de tijd

Yoga is ontwikkeld door de monniken duizenden jaren geleden. Monniken mediteren meerdere uren op een dag. Dit houdt in dat ze nauwelijks tot niet bewegen, waardoor organen niet meer goed gingen werken en ze verschillende klachten kregen. Toen hebben ze allemaal houdingen bedacht (Asana) om de organen te stimuleren en weer een gezond lichaam te krijgen zonder enige negatieve effecten.

Zo komen body en mind weer terug in balans

Les opbouw

De les begint met wat ademhalingsoefeningen. Deze oefening brengen je tot rust en zo kun je met volle concentratie beginnen aan de les.

Dan volgen de zonnegroeten. Dit zijn vloeiende bewegingen die je lichaam (vooral je ruggengraat) helpen op te warmen en voor te bereiden voor de verschillende houdingen die volgen.

We sluiten de les altijd af met een eindontspanning van 10 tot 15 minuten waarin ik je begeleid om je lichaam volledig te ontspannen en je gedachten te kalmeren. Het komt dan ook regelmatig voor dat iemand echt even in slaap valt.

Happy yogi

Schrijf u in voor het laatste nieuws en blijft up-to-date