Mindfulness

Mindfulness les

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekend dat je volledig bewust bent van je ervaringen in het huidige moment. Je zou het woord Mindfulness ook kunnen vertalen in “Aandachtigheid” of Opmerkzaamheid”

Multitasking?

Goed presteren op je werk, een betrokken ouder zijn, aandacht voor je partner, de boodschappen op tijd in huis, een gezonde maaltijd op tafel zetten, de hond moet uitgelaten worden en ergens tussendoor wasjes draaien en je huis netjes houden. We houden vaak aardig wat ballen omhoog en  willen daarom het liefst zoveel mogelijk doen in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Hierdoor gaan we haasten en raken we gestrest en soms zelfs overspannen.

Singletasking!

Laten we even gas terug nemen voor de motor over verhit raakt! Multitasking behoord tot de verleden tijd en laten we gaan singletasken! Singletasken doe je door je aandacht te richten op 1 ding tegelijk. Je volledige aandacht gericht (focus) op 1 taak waardoor deze efficiënter en vaak eerder afgehandeld wordt. Waardoor je naar je volgende taak kunt en op die manier je lijstje kunt gaan afvinken. Dat is waar mindfulness om draait, aandacht en focus en volledig bewust van het huidige moment.

Les in Mindfulness

Binnen Happy Yogi bieden we les in Mindfulness aan. Tijdens de les leer je om ook Mindfull met je zelf om te gaan. Want laten we eerlijk zijn, het allerbelangrijkste wordt soms door de hectiek van het leven vergeten. En dat is jezelf! Jouw lichaam en wat er zich in jouw lichaam afspeelt heeft ook volledige aandacht nodig. Vragen zoals; Wat leeft er in mij? Waar sta ik? En waar wil ik naar toe? Zorgen ervoor dat je weer naar je eigen stem gaat luisteren en vanuit verbinding met jezelf keuzes leert maken richting jouw persoonlijke doel.

 

 

 

 

De Mindfulness les wordt verzorgd door Rosa Sari op woensdag 9:15-10:30