hatha Yoga

Wat is Hatha Yoga? Hatha yoga is een klassieke vorm van de levensstijl Yoga. Het is vooral gericht op het stimuleren van de organen en heeft als einddoel je body en mind meer in balans te brengen.

Houding

Houding

Je houding kan aanzienlijk worden verbeterd.

Buikklachten

Buikklachten

Kan helpen bij veel voorkomende buikklachten,

Ademhaling

Ademhaling

De ademhalings-technieken zorgen voor een betere zuurstof opname.

Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf

90 minuten tijd voor JEZELF (heel belangrijk!).

 

 

Terug in de tijd

Yoga is ontwikkeld door de monniken duizenden jaren geleden. Monniken mediteren meerdere uren op een dag. Dit houdt in dat ze nauwelijks tot niet bewegen, waardoor organen niet meer goed gingen werken en ze verschillende klachten kregen. Toen hebben ze allemaal houdingen bedacht (Asana) om de organen te stimuleren en weer een gezond lichaam te krijgen zonder enige negatieve effecten.

Les opbouw

De Hatha Yoga les duurt 90 minuten. De les begint met wat ademhalingsoefeningen. Deze oefening brengen je tot rust en zo kun je met volle concentratie beginnen aan de les.

Dan volgen de zonnegroeten. Dit zijn vloeiende bewegingen die je lichaam (vooral je ruggengraat) helpen op te warmen en voor te bereiden voor de verschillende houdingen die volgen.

We sluiten de les altijd af met een eindontspanning van 15 minuten waarin ik je begeleid om je lichaam volledig te ontspannen en je gedachten te kalmeren. Het komt dan ook regelmatig voor dat iemand echt even in slaap valt.